2024

Met een zeer gevarieerd programma mochten we op donderdag 21 maart het pianoconcert van onze vaste pianist Steven Hellemans aanvullen in Meise. Hetzelfde repertoire brachten we twee dagen later in Rookerk ter gelegenheid van het 1000-jarig bestaan van het dorpje Gontrode.

2023

Oktober: Het is zover: ons concert van Haydn voeren we op zondag 22 oktober uit, samen met Fa.Si.nant en het Ghent Symphony Orchestra. Een overvolle kerk met enthousiastelingen komt ons aanmoedigen en het wordt een knalconcert vol emotie.

Oktober: Voor ons koorweekend trekken we dit jaar naar het verre Kasterlee. Veel repeteren op het programma dit jaar, want ons concert van Haydn komt snel dichterbij. Tussendoor ontspannen met een wandeling in de Hoge Rielse bossen en samen liederen zingen bij het kampvuur.

2022

December: Op 30 december waren we te gast bij Harmonie De Gilde in Asse om hun Oudejaarsconcert een extra touch te geven. We brachten er samen enkele moderne werken.

Oktober: Na een heel jaar repeteren is het eindelijk zover. Driemaal mogen we samen met Harmonie Con Animo uit Oosterzele ons langsverwachte Promenadeconcert geven, ons eerste grote concert na de coronaperiode. Het wordt een schitterend succes!

Oktober: Begin oktober trekken we met zijn allen naar Oostduinkerke. Tijd voor plezier, ontspanning, ontmoeting én repeteren voor onze komende concerten.

Juli: Na twee jaar pauze mogen we eindelijk terug onze jaarlijkse rommelmarkt organiseren tijdens het kermisweekend in Melle. Hard werken, samen zweten, veel lachen en een lach toveren op het gezicht van onze klanten; we doen het al jaren met overtuiging!

2021

Oktober: Op 19 oktober mochten we tijdens onze repetitie de Koorvlam verwelkomen. Deze werd ons gebracht door dameskoor Furiosa uit Gent. De Koorvlam is een initiatief in het kader van de World Choir Games, die dit jaar in Antwerpen zullen plaatsvinden.

Oktober: Op 10 oktober namen wij deel aan de ‘Koorwandeling Gelukkig Zijn’, georganiseerd door Koor & Stem. In de kerk van Deurle verwenden we passanten en geïnteresseerden met enkele Vlaamse liederen.

Augustus: Onze jaarlijkse rommelmarkt kon, omwille van coronamaatregelen, nog niet doorgaan begin juli. Om onze boekenvoorraad wat binnen de perken te houden, namen we eind augustus deel aan de Rommelmarkt van Melle Vogelhoek.

2019

November: Op 9 en 10 november 2019 verzorgden we een Herfstconcert Nostalgie Potpourrivan Arcadelt tot Verminnen, met een programma vol lichte muziek, in de sfeervolle kapel van het Sint-Fransiscusinstituut. Op elke uitvoering mochten we één van de componisten verwelkomen waarvan we werken brachten:
Johan Verminnen (Vierhoog in de wolken) en Johan Naessens (Afvalslavenkoor).


2018

Januari: Op 27 en 28 januari 2018 gaf Pojedu samen met het Academiekoor August De Boeck uit Asse, het Philharmonisch koor uit Antwerpen en de Koninklijke Harmonie Concordia uit Maaseik het concert Magnificat. Samen brachten we 3 mooie werken van de Waalse componist André Waignein, onder andere het prachtige Magnificat, geschreven voor harmonie en koor.

2017

November: Op zaterdag 25 november 2017 verzorgde Pojedu het najaarsconcert Parels Van Hier. We brachten een gevarieerd programma met werken van componisten van eigen bodem, zoals André Waignein, Vic Nees en August De Boeck.

Maart: Op zondag 26 maart verzorgde Pojedu samen met Bart Jacobs, een jonge, zeer talentvolle organist van de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal te Brussel, een lenteconcert in de Sint-Machariuskerk te Laarne. Dit concert werd georganiseerd door het plaatselijke orgelcomité. Pojedu bracht enkele liederen van Vlaamse componisten. Bart Jacobs speelde enkele solostukken op orgel en begeleidde het koor bij enkele liederen.

2016

November: Op zaterdag 12 en 19 november bracht Pojedu samen met het Academiekoor August De Boeck uit Asse een jubileumconcert. Pojedu vierde het 30-jarig jubileum van de dirigent, Johan Van der Beken. Al 30 jaar lang leidt hij met veel enthousiasme en passie ons koor. We brachten werken van 3 grote namen: Mis in As van Schubert, Nänie van J. Brahms en de Koorfantasie van Beethoven.


2015

November: Zondagvoormiddag 15 november 2015 verzorgden we een aperitiefconcert met een programma met ‘Een ernstig begin’, een ‘Happy’ deel en koormuziek uit het ‘Keltisch – Angelsaksisch’ repertoire. We eindigden het concert samen met de kinderen uit de samenzangklassen van academie De Kunstbrug. Pianobegeleiding: Steven Hellemans. Sopraansolo’s: Linde Gettemans. 
Na het concert genoot iedereen van een lekker aperitiefje.

April: Pojedu verzorgde op 25 april een concert t.v.v. vzw Embracing Life. We brachten samen met het Gents wereldkoor Karibu een benefietconcert met Afrikaanse tonen ter ondersteuning van een educatief project in Togo.


2014

November: Op 8, 15 en 29 november 2014 bracht Pojedu, samen met het Academiekoor August De Boeck uit Asse en het gemengd koor Fa.Si.nant uit Drongen-Baarle, een combinatie van muziek en woord: het REQUIEM van W.A. Mozart verweven met het verhaal NOOIT MEER KEIZER geschreven door Marc De Corte.


Maart: Pojedu reisde van 6 tot 9 maart naar Melle (Frankrijk, regio Poitou-Charentes). Vrijdagavond gaven we een concert in de gemeentelijke concertzaal; zaterdag kregen we een rondleiding in de sfeervolle gemeente. Beeld van het concert in Melle Frankrijk.